Zacht-moedig de kern ontdekken

 

Mijn weg in dit leven is begonnen met vooral te doen wat er van me werd verwacht. Waarbij ik, zonder het te weten, door omstandigheden mijn eigenheid uit het oog was verloren. Tot een moment halverwege, toen ik ruim twee decennia in de juridische wereld werkzaam was en ik de kans kreeg om te gaan uitvinden wat ik eigenlijk echt zelf wilde. En gaandeweg in contact kwam met datgene wat mij het liefste is. Het leven écht leven, in plaats van overleven.

Het werd een ommekeer van een vrij rationele kijk op de wereld naar mijn wezenlijke visie, veel gevoelsmatiger, vanuit wie ik ben. Dit laat zich samenvatten als een open kijk naar mensen en hun gedrag, grote nieuwsgierigheid naar en behoefte aan contact op diepere lagen, in verbinding zijn met mijn intuïtie en gevoelswereld en daarnaar te durven handelen, in contact zijn met mijn creativiteit en daarin vrij zijn.

Waarmee ik mijn juridische achtergrond meeneem, alles wat ik daarin heb geleerd in mijn kijk op mensen, conflicten en systemen. En mijn blijvende liefde voor de rechtspraak, nu niet meer zozeer de inhoudelijke kant maar de gedrags- en gevoelsmatige elementen.

Aangekomen op deze nieuwe weg weet ik inmiddels uit eigen ervaring hoe vrijheid aanvoelt, wat autonomie is en hoeveel vreugde er te beleven valt. Die ervaring wil ik graag met anderen delen. Zodat je uit jezelf kunt halen wat er in zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Er waren veel lagen af te pellen 

voordat ik mijn kern ontdekte'