Elisabeth de Bruijn
 

Wie ik ben laat zich het beste beschrijven door een stukje levensverhaal.

Mijn weg in dit leven is begonnen met vooral te doen wat er van me werd verwacht. Waarbij ik, zonder het te weten, door omstandigheden mijn eigenheid uit het oog was verloren. Tot een moment halverwege, toen ik ruim twee decennia in de juridische wereld werkzaam was en ik de kans kreeg om te gaan uitvinden wat ik eigenlijk echt zelf wilde. En gaandeweg in contact kwam met datgene wat mij het liefste is. Het leven écht leven, in plaats van overleven.
 

Het werd een ommekeer van een vrij rationele kijk op de wereld naar mijn wezenlijke visie, veel gevoelsmatiger, vanuit wie ik ben. Dit laat zich samenvatten als een open kijk naar mensen en hun gedrag, grote nieuwsgierigheid naar en behoefte aan contact op diepere lagen, in verbinding zijn met mijn intuïtie en gevoelswereld en daarnaar te durven handelen, in contact zijn met mijn creativiteit en daarin vrij zijn. Waarmee ik mijn juridische achtergrond meeneem, alles wat ik daarin heb geleerd in mijn kijk op mensen, conflicten en systemen. En mijn blijvende liefde voor de rechtspraak, nu niet meer zozeer de inhoudelijke kant maar de gedrags- en gevoelsmatige elementen.

Aangekomen op deze nieuwe weg weet ik inmiddels uit eigen ervaring hoe vrijheid aanvoelt, wat autonomie is en hoeveel vreugde er te beleven valt. Die ervaring wil ik graag met anderen delen. Zodat je uit jezelf kunt halen wat er in zit.

Mijn werk en opleidingen

 

1991-2004: advocaat (AKD Prinsen van Wijmen, LoyensLoeff)

2004-2014: rechter (Rechtbank Breda)

 

2007-2011: zelfontwikkelingstraject bij Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP),
                 school voor leven en werk

2011:         lichaamsgerichte coaching en trainingen bij Rita van Rijnsoever

2011-2012: opleiding tot coach bij Intercoach (expertisecentrum voor collega coaching binnen
                 de overheid)

2013-2016: Murali School voor vrije zelf expressie, met de onderdelen: PRI, geweldoze
                 communicatie, Biodanza, stembevrijding

2016:         Interakt: Opstellingen als trauma verwerkingsmethode (OMPT- Frans Ruppert)

2016:         adem- en meditatietraining bij Peter Kampschuur

2016:         zwarte lichten astrologie bij Centre for Compassion, Jan Bartelsman.

Bekwaamheden

Kennis van en ervaring met diverse coachingstechnieken waaronder oplossingsgericht werken, methode Byron Katie, opstellingen/systemisch werk, sterk vermogen tot wezenlijk contact en communicatie, empatisch, non-oordelend en reflecterend vermogen, holistische kijk op mens en samenleving, spiritueel ontwikkeld, relativeringsvermogen en humor.