Behoefte aan coaching?

 

Waar en met wie je ook bent, je brengt altijd jezelf mee. Juist daarom zie ik het belang jezelf goed te kennen.

 

Ik geloof in de heelheid van de mens. En ik weet en zie dat we allemaal, zonder uitzondering, in onze heelheid deuken hebben opgelopen waardoor we geworden zijn wie we zijn. Soms gaan we hierdoor met een bocht om onszelf heen lopen, om dat te vermijden wat onze heelheid destijds heeft geraakt. Dan hanteren we strategieën om te kunnen overleven. En die kunnen ons uiteindelijk behoorlijk in de weg gaan zitten. 

Soms weten we niet wat ons hindert. En kunnen we ook niet ervaren dat er echt wordt geluisterd naar wat we willen vertellen, dat daar alle tijd en ruimte voor is. Dat de ander een open oor heeft en niet zijn eigen verhaal, oplossing of advies op de voorgrond zet. 

Ook zijn we gewend geraakt in het alleen kunnen oplossen van onze zaakjes. Misschien zijn we daar van jongs af aan noodgedwongen in getraind. Zodat we zijn vergeten hoe prettig het kan zijn om hulp te vragen en te krijgen. En bovenal: hoe goed je ook kunt zijn in zelfreflectie, een ander kan jouw blinde vlekken eenvoudiger belichten. 

En bij die weg wil ik je graag behulpzaam zijn. In een of meer verloren stukjes van jezelf terugvinden. In datgene kunnen delen wat er niet stroomt, wat lastig is, waar je alleen in staat en behoefte hebt aan een luisterend oor. Het kan groot of klein zijn, zwaar of onverwacht, ongemakkelijk of verwarrend, er zijn tal van situaties die op je pad komen waardoor of waarbij je het even niet goed meer weet. En het erg welkom is als je met een ander jouw antwoord op wat er gaande is in jouzelf terug kan vinden.

Juist in situaties die iets van ons vergen, daar waar het kritisch wordt, is het behulpzaam om een sparring partner te hebben. Iemand die neutraal hoort wat jij wil vertellen. En teruggeeft wat jij zegt, hoe jij opereert en hoe je daarin een draai kunt maken die je iets oplevert. Iemand die jouw belang op de voorgrond zet.

Je doet het uiteindelijk wel altijd zelf, maar je hoeft het niet steeds alleen te doen.

© 2016 Elisabeth de Bruijn.                         Silencioso                  KvK 66140471                BTW nr NL199046621B01