Behoefte aan coaching?

 

Waar en met wie je ook bent, je brengt altijd jezelf mee. Juist daarom zie ik het belang jezelf goed te kennen.

 

Ik geloof in de heelheid van de mens. En zie dat we allemaal in meer of mindere mate deuken hebben opgelopen waardoor we zijn geworden wie we zijn. Soms gaan we hierdoor met een bocht om onszelf heen lopen, om dat te vermijden wat onze heelheid destijds heeft geraakt. Die strategieën, om te kunnen overleven, kunnen ons uiteindelijk behoorlijk in de weg gaan zitten. 

Soms weten we niet precies wat ons hindert. En willen we ervaren dat er echt wordt geluisterd, dat daar alle tijd en ruimte voor is. Dat de ander een open oor heeft en niet zijn eigen verhaal, oplossing of advies op de voorgrond zet. Of zijn we misschien gewend geraakt in het alleen oplossen van onze zaakjes en daar van jongs af aan noodgedwongen in getraind. Zodat we zijn vergeten hoe prettig het kan zijn om hulp te vragen en te krijgen. En bovenal: hoe goed je ook kunt zijn in zelfreflectie, een ander kan jouw blinde vlekken eenvoudiger belichten. 

En bij die weg wil ik je graag terzijde staan. Juist in situaties die iets van ons vergen, daar waar het kritisch wordt, is het behulpzaam om een sparring partner te hebben. Iemand die neutraal hoort wat jij wil vertellen. En teruggeeft wat jij zegt, je bevraagt hoe jij opereert en hoe je daarin een draai kunt maken die je iets oplevert. Iemand die jouw belang op de voorgrond zet. Zodat jij jouw antwoord op wat er gaande is in jouzelf terug kunt vinden. 

Je doet het uiteindelijk wel altijd zelf, maar je hoeft het niet steeds alleen te doen.